O tem blog


Respondent Driven Sampling Blog , je bila ustanovljena za ustvarjanje platforme za raziskovalce, da delijo svoje izkušnje poganja vzorčenja anketiranca (RDS) metodologijo raziskave. To je forum za raziskovalce, ki uporabljajo tožena poganja vzorčenje raziskovalnih metod za razpravo o vprašanjih in izzivih okoli ustanovitve študija mesto za prijavo udeležencev in za zbiranje podatkov.

Ob uspelo tožena poganja vzorčenje raziskave strani sem našel metode, uporabljene za zajemanje podatkov dolgotrajen in nagnjen k napakam, kot je število udeležencev povečalo. To je pripeljalo do razvoja BRYANT Research Systems.

Kaj je anketiranec Driven Vzorčenje (RDS)?

Anketiranec pogon vzorčenje (RDS), združuje “snežne kepe vzorčenje” (pridobivanje posameznikov, da o svojih vedo, ti posamezniki pa na te poznajo in tako naprej), s matematični model, ki uteži vzorec kot nadomestilo za dejstvo, da je vzorec so bili zbrani v ne-naključno način. Douglas Heckathorn je avtor Driven vzorčenja anketiranec

Položaj se je spremenil s prihodom tožena usmerjenih vzorčenje (RDS), metode vzorčenja, da se premaga to dilemo s prikazom, da se lahko širina pokritost omrežja na osnovi metode v kombinaciji s statistično veljavnost standardnih metod vzorčenja verjetnosti. To omogoča, da je prvič, da pripravi statistično veljavnih vzorcev prej nedosegljive skupin. V bistvu, anketiranci zaposlijo svojimi vrstniki, kot je v omrežju na osnovi vzorcev, in raziskovalcev, spremljanje, ki zaposli kdo in njihovo število socialnih stikov. Matematični model procesu zaposlovanja nato uteži vzorec za nadomestilo, ki niso naključne vzorce zaposlovanja. Ta model temelji na sintezo in razširitev dveh področjih matematike, teorije Markov verige in pristranski omrežja teorije, ki niso del standardnega kompleta orodij matematične teorije vzorčenja. Zaradi statistične teorije, imenovane RDS, omogoča raziskovalcem, da zagotovi nepristranske ocene prebivalstva in ukrepe natančnost teh ocen. To sega tudi na področje v katerem se lahko pripravi statistično veljavnih vzorcev, da se vključi mnoge skupine pomena za javno zdravje, javnega reda in umetnosti in kulture.

RDS je razvil Douglas Heckathorn manj kot pred desetimi leti, v 1997, v okviru Nacionalnega inštituta za zlorabo drog financira HIV-raziskovalni projekt preprečevanja ciljanje injicirajočimi uživalci drog v več mestih Connecticut. RDS je služil kot mehanizem za zaposlovanje posredovanje model razvije z Robert Broadhead imenujejo “peer-poganja posredovanje” (PDI).

Ekstrakt iz www.respondentdrivensampling.org Univerzi Cornell

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: